Povestea din spatele Mărțișorului. Oferi sau primești, tu știi ce semnifică acesta?

Povestea din spatele Mărțișorului. Oferi sau primești, tu știi ce semnifică acesta?

      Îndelung așteptat și foarte îndrăgit de români, Mărțișorul se apropie cu pași repezi...Prilej de entuziasm și de a oferi și a primi mici daruri...ocazia perfectă de a ne exprima sentimentele de iubire, recunoștință sau admirație pentru iubita, mama, bunica sau pentru o prietenă dragă! Fie că primești sau oferi mărțișoare, iată câteva dintre semnificațiile asociate acestei sărbători, de-a lungul vremii.
 

Scurt istoric al Mărțișorului și semnificațiile atribuite

     De la simplul șnur împletit în alb-roșu, până la creații artistice mai complexe, Mărțișorul este, înainte de toate, simbolul norocului, al speranței, al primăverii....Purtat în prezent de către femei pe parcursul întregii lunii martie, se presupune că sărbătoarea Mărțișorului a apărut încă din vechime, pe timpul Imperiului Roman. Pe atunci, în luna lui „Marte” în prima zi se sărbătorea de fapt Noul An. Marte, fiind zeul războiului, dar și al vegetației și al fertilității, are o simbolistică ce se regăsește în cele două culori ale mărțișorului: albul este asociat păcii, iar roșul, războiului.

     Pe teritoriul tării noastre, Mărțișorul este însoțit de diverse tradiții – se fac daruri femeilor, cu o simbolistică aparte pentru anumite zone. În Transilvania, se prind mărțișoare la uși, la ferestre sau chiar de coarnele animalelor domestice, pentru a speria și a îndepărta duhurile rele. Surprinzător, în zone precum Bucovina sau Banat, dar și Maramureș sau Moldova, fetele sunt cele care oferă mărțișoare băieților de 1 Martie, pentru ca, de 8 Martie, să se inverseze rolurile.
Mărțișoarele sunt purtate de către femei și fete toată luna martie (cu excepția câtorva județe, unde se poartă numai două săptămâni), după care, așa cum spune tradiția, se prind într-un pom fructifer pentru a aduce belșug în casă. De asemenea, se exprimă o dorință, care, se spune, se va împlini în scurt timp.

Dăruiește un Mărțișor care exprimă bucurie - o bijuterie de care nu va mai vrea să se despartă

      Fie că este pentru mama, sora, o rudă dragă, cea mai bună prietenă sau poate doamna învățătoare ori educatoare... cu siguranță îți dorești să-i oferi ceva special! Lasă deoparte ideea de a darui produse achiziționate din magazin, produse de serie și care nu aduc „acel ceva special” celei pe care dorești să o surprinzi.
Mărțișorul este o zi încărcată de semnificații, o zi din care nu lipsesc florile și, bineînțeles...bijuteriile. Noi, cei de la Personally ME, venim în întâmpinarea ta, propunându-ți cea mai originală variantă de cadou: crearea unei bijuterii unicat, care conține un mesaj de suflet!

     Pentru că un Mărțișor special poate fi greu de găsit... te ajutăm să pregătești cadouri inedite: dăruiește bucurie și momente pline de bucurie femeilor dragi - cu promoția pe care ți-am pregătit-o, cumperi online, simplu și rapid mărțișoare pentru cele dragi!

O PROMOȚIE CU AER DE... PRIMĂVARĂ

    Uită de grijă și alergătură prin zeci de magazine în căutarea cadoului ideal! PROFITĂ de PREȚUL SPECIAL oferit de Personally ME la achiziționarea a minim 4 brățari mărțișor de argint, personalizate cu mesaje pline de optimism sau simboluri gingașe, cu aer de bucurie, iubire sau inspirate din natură!
 

    Îți reamintim că doar la Personally ME găsești inspirație, acele idei UNICE, inedite care să te ajute să creezi cadoul perfect. Pentru că noi credem cu tărie ca a dărui nu e doar despre „produse” oferite în dar, e despre bucurie și pasiune, despre emoția creată de un cadou care surprinde și exprimă, în doar câteva cuvinte, pasiunile și aspirațiile destinatarului!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!