5 Traditii superbe pentru un botez de poveste

5 Traditii superbe pentru un botez de poveste
Viața e plină de daruri, iar creștinarea unui bebeluș este unul dintre ele. Dragi mămici, nașe, bunici, organizarea unui botez de poveste poate fi o treabă copleșitoare. Dar atunci când inviți magia tradițiilor strămoșești la masa evenimentului vostru de familie, parcă toate lucrurile prind contur! 

Iată 5 tradiții de botez despre care probabil că nu știai, dar care îți vor transforma evenimentul într-o amintire de neuitat:
  1. Împodobește lumânarea de botez
  2. Oferă-le nașilor un dar special
  3. Trecerea pragului
  4. Băița de după botez
  5. Varsă apa la rădăcina unui copac bătrân


 

#1. Împodobește lumânarea de botez

Se spune că lumânarea de botez îl întruchipează pe însuși Mântuitorul. Odată aprinsă, lumina acesteia simbolizează adevărul și sfințenia din sufletul bebelușului tocmai venit pe lume.
În ziua de azi poți cumpăra o sumedenie de lumânări de botez: de la cele ornate cu flori și jucării și până la modelele imprimate cu personaje din desene animate. Însă hai să ne întoarcem pentru o secundă la originea acestui eveniment. La sensul lucrurilor.

Știai că, în mod tradițional, lumânarea de botez se împodobește cu plante și flori încărcate de o simbolistică profundă?
 

Cum împodobești tradițional lumânarea de botez

La fel cum o pâine bună are nevoie doar de 4 ingrediente – făină, drojdie, apă, sare - și nu de 10 ingrediente, și lumânarea de botez se împodobește în mod tradițional cu:
  • crini
  • frunze de ferigă
  • și flori din floarea miresei
Atât.

Semnificația și beneficiile plantelor
Crinul este simbolul universal al purității. Floarea lui semnifică și adevăr, pasiune, renaștere sau pace sufletească. Despre frunza de ferigă se spune că aduce noroc, bogăție, sănătate și tinerețe veșnică. Iar gypsophilia, sau floarea miresei, simbolizează fericirea.

 

#2. Oferă-le nașilor un dar special


Botezul este o zi mare pentru un mic pui de om, dar este o zi extrem de importantă și pentru nașii acestuia. Nașii își iau un angajament pe viață: acela de a deveni părinți spirituali și de a ghida un suflet de copil. Munca lor începe odată cu botezul, iar legătura specială dintre nași și finii lor este pentru totdeauna.
Tradiția spune că părinții își pot arăta recunoștința și dragostea față de nași printr-un cadou simbolic.

 

Ce să le dăruiești nașilor?

Unii părinți aleg să dăruiască o sticlă specială de vin. Obiceiurile vechi românești propun daruri mai practice, din sfera casnică: un set de cești, o lenjerie de pat, o vază sau o decorațiune.
Majoritatea părinților din ziua de azi se gândesc însă la daruri care să bifeze mai multe criterii:
  • se fie pe măsura evenimentului
  • să dureze o viață (spre deosebire de sticla de vin)
  • să stârnească emoții
  • să fie un dar personal, poate chiar personalizat
  • să fie pe placul nașilor, indiferent de gusturi
  • dar să nu dea bugetul familiei peste cap!


Știm – ușor de zis, mai greu de găsit un astfel de cadou.
Tocmai de aceea lansăm colecția de bijuterii personalizate din argint Blessed Beginnings. Dacă ești în căutarea unui dar pentru nașii copilului, descoperă cadoul cu care nu dai greș: stârnește emoții, durează o viață, este prețios, dar și prietenos cu bugetul.
Îți recomandăm seturile de brățări pentru el și pentru ea ce pot fi personalizate cu mesaje speciale pentru nași. Descoperă-le aici și ține cont de faptul că fiecare bijuterie Personally Me este realizată din materiale Premium, vine gata ambalată de cadou într-o cutie cochetă și are posibilități infinite de personalizare.

 

#3. Trecerea pragului

Cu siguranță cunoști tradiția prin care soțul trece pragul casei cu proaspăta lui soție pe brațe. Știai însă că există și o frumoasă tradiție românească de trecere a pragului după botez?
Obiceiurile spun așa: odată ce pruncul a fost creștinat, nașa îl duce acasă și îl lasă în prag (sperăm că într-o scoică sau direct în brațele iubitoare ale familiei!). Apoi îi spune mamei:                                                                                                                                                                   “Păgân mi l-ai dat, creștin ți l-am adus!”


La fel ca un colind vechi, rugăciunea de seară sau o urare veche din popor, și acest mic obicei încarcă orice botez de poveste de farmecul tradițiilor românești!

 

#4. Băița de după botez

Se spune că prima băiță de după botez are o semnificație magică – iar obiectele adăugate în apă au puterea de a-i ursi copilului viitoarea soartă.

Pune în apă un bănuț din argint

O ocazie atât de specială precum băița de după botez este pretextul perfect să echipezi copilul proaspăt botezat cu cele mai frumoase urări, energii și protecții spirituale.
Printre flori, grâu și busuioc, tradiția spune că argintul este metalul nelipsit din cada băiței de după botez.

Semnificația și beneficiile argintului

Despre puterea argintului circulă multe tradiții în popor. Se spune că argintul înmagazinează energia celui care îl poartă, că îți poate curăța aura sau să este un metal nobil, purificator și antiseptic.
Se mai spune și că argintul este un excelent conductor al energiei lunii. La fel cum luna își ia energia de la Soare, și argintul face același lucru pentru cel care îl poartă.

Dăruiește-i un bănuț personalizat din argint

Tocmai pentru că argintul se încarcă cu energia celui care îl poartă, botezul este ocazia perfectă pentru a-i dărui celui mic prima lui bijuterie din argint: bănuțul personalizat de la băița de după botez. Argintul se va încărca cu energia unui moment unic, iar bijuteria îi va servi copilului drept amintire pe viață de la ceremonia sa de creștinare.
Descoperă bănuții din argint din colecția Blessed Beginnings creați special pentru a fi dăruiți bebelușilor cu ocazia creștinării lor. Un dar prețios oferit de mamă, nași sau bunici ce îi va servi puiului de om ca o amintire prețioasă pentru întreaga viață.

   

Personalizează bănuțul cu numele copilului

Personalizează bănuțul din argint cu numele copilului, cu monogramele sale, cu data botezului sau cu un simbol important pentru tine. Posibilitățile de gravură sunt infinite. Singura ta limită este spațiul fizic și... inspirația!
Click aici și descoperă cum poți personaliza bănuțul din argint pentru un botez de poveste.

 

Mesajul tău secret
 

Comandă bănuțul din argint chiar acum, iar gravura de pe spatele lui este din partea noastră (în valoare de 15 lei). Semnează-te pe spatele bănuțului, iar puiul tău va ști peste ani cine i-a dăruit bijuteria (Cu drag, mama ♥). Poți de asemenea să alegi un simbol special sau un mesaj cu semnificație. Va rămâne micul vostru secret! Când va crește mare, copilul tău va savura bucuria descoperirii mesajului tău ascuns.

 

Cadoul nostru (în valoare de 85 lei)

Comandă orice bijuterie din colecția Blessed Beginnings, iar bebelușul tău primește un cadou prețios din partea noastră: Brățara Little Bless în valoare de 85 lei.


 

#5. Varsă apa la rădăcina unui copac bătrân

O altă tradiție superbă întâlnită la orice botez de poveste este vărsarea apei de la primă băiță de după botez la rădăcina unui copac bătrân.
Dacă tradiția aceasta îți sună puțin bizar, gândește-te așa: Ai umplut cădița copilului cu flori, cu bănuțul lui personalizat din argint și cu cele mai luminoase gânduri, energii și urări. Cum ar fi să iei toată apa aceea încărcată cu energie înaltă, și să o arunci... la canalizare?
Astăzi știm că apa preia energia obiectelor cu care intră în contact. Este dovedit științific că apa își schimbă forma moleculară chiar și în funcție de cuvintele rostite în preajma ei.



Bătrânii noștri nu știau toate aceste lucruri. Cu toate astea, tradiția spune să uzi un copac bătrân cu apa în care pruncul a fost îmbăiat chiar a doua zi după botez. Iar copilul va crește la fel de puternic, vânjos, înțelept și sănătos precum însuși copacul!
Un obicei frumos, încărcat de semnificații, gânduri bune și energii vindecătoare!

 

Mamă fericită, botez de poveste

Fericirea unui copil stă în bunăstarea și în echilibrul mamei – în special într-o perioadă la fel de stresantă cum este organizarea unui botez de poveste la foarte scurt timp după naștere.
Sfatul nostru? Ia o gură de aer. Lasă deoparte ultimele trenduri în materie de petreceri. Pune preț pe familie și pe tradiții – ele-s nemuritoare. Ascultă vechea înțelepciune a bătrânilor din popor. Atunci când poți, respectă tradițiile.
Și nu uita un lucru: adevărata frumusețe se ascunde în lucrurile simple. Bucură-te de ele și, mai presus de orice, creează amintiri de neuitat. Atât pentru copilașul tău, cât și pentru întreaga voastră familie.

 

Noi suntem Personally Me

Mic atelier românesc ce creează bijuterii cu suflet din Argint 925, cristale și perle Swarovski. Ne mândrim cu peste 1,700 de recenzii de 5 stele și cu zeci de mii de zâmbete aduse pe chipuri surprinse să ne primească piesele unicat.
În cei peste 11 ani de activitate am venit cu idei noi, cu designuri unice și cu toată implicarea pentru a ne mulțumi și chiar încânta clienții. Descoperă colecția Blessed Beginnings, plasează chiar astăzi o comandă și bucură-te de răsfățul unei noi bijuterii.

Lasă-te inspirată de frumos! Urmărește-ne paginile de Facebook și Instagram pentru a descoperi ultimele bijuterii personalizate de clienții noștri.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!