­čÄü Comand─â bijuterii personalizate de peste 300 lei si primesti Cadou un set de 3 M─âr╚Ťi╚Öoare cu Cristal; f─â o comand─â de peste 400 lei ╚Öi prime╚Öti Cadou un Colier cu fir transparent ╚Öi cristal. Cadoul te a╚Öteapt─â ├«n Co╚Ö la finalizarea comenzii ÔťĘ Ofert─â valabil─â ├«n luna Februarie

5 Traditii superbe pentru un botez de poveste

5 Traditii superbe pentru un botez de poveste
Via╚Ťa e plin─â de daruri, iar cre╚Ötinarea unui bebelu╚Ö este unul dintre ele. Dragi m─âmici, na╚Öe, bunici, organizarea unui botez de poveste poate fi o treab─â cople╚Öitoare. Dar atunci când invi╚Ťi magia tradi╚Ťiilor str─âmo╚Öe╚Öti la masa evenimentului vostru de familie, parc─â toate lucrurile prind contur! 

Iat─â 5 tradi╚Ťii de botez despre care probabil c─â nu ╚Ötiai, dar care î╚Ťi vor transforma evenimentul într-o amintire de neuitat:
 1. Împodobe╚Öte lumânarea de botez
 2. Oferă-le nașilor un dar special
 3. Trecerea pragului
 4. B─âi╚Ťa de dup─â botez
 5. Vars─â apa la r─âd─âcina unui copac b─âtrân


 

#1. Împodobe╚Öte lumânarea de botez

Se spune c─â lumânarea de botez îl întruchipeaz─â pe însu╚Öi Mântuitorul. Odat─â aprins─â, lumina acesteia simbolizeaz─â adev─ârul ╚Öi sfin╚Ťenia din sufletul bebelu╚Öului tocmai venit pe lume.
În ziua de azi po╚Ťi cump─âra o sumedenie de lumân─âri de botez: de la cele ornate cu flori ╚Öi juc─ârii ╚Öi pân─â la modelele imprimate cu personaje din desene animate. Îns─â hai s─â ne întoarcem pentru o secund─â la originea acestui eveniment. La sensul lucrurilor.

╚śtiai c─â, în mod tradi╚Ťional, lumânarea de botez se împodobe╚Öte cu plante ╚Öi flori înc─ârcate de o simbolistic─â profund─â?
 

Cum împodobe╚Öti tradi╚Ťional lumânarea de botez

La fel cum o pâine bun─â are nevoie doar de 4 ingrediente – f─âin─â, drojdie, ap─â, sare - ╚Öi nu de 10 ingrediente, ╚Öi lumânarea de botez se împodobe╚Öte în mod tradi╚Ťional cu:
 • crini
 • frunze de ferig─â
 • ╚Öi flori din floarea miresei
Atât.

Semnifica╚Ťia ╚Öi beneficiile plantelor
Crinul este simbolul universal al purit─â╚Ťii. Floarea lui semnific─â ╚Öi adev─âr, pasiune, rena╚Ötere sau pace sufleteasc─â. Despre frunza de ferig─â se spune c─â aduce noroc, bog─â╚Ťie, s─ân─âtate ╚Öi tinere╚Ťe ve╚Önic─â. Iar gypsophilia, sau floarea miresei, simbolizeaz─â fericirea.

 

#2. Oferă-le nașilor un dar special


Botezul este o zi mare pentru un mic pui de om, dar este o zi extrem de important─â ╚Öi pentru na╚Öii acestuia. Na╚Öii î╚Öi iau un angajament pe via╚Ť─â: acela de a deveni p─ârin╚Ťi spirituali ╚Öi de a ghida un suflet de copil. Munca lor începe odat─â cu botezul, iar leg─âtura special─â dintre na╚Öi ╚Öi finii lor este pentru totdeauna.
Tradi╚Ťia spune c─â p─ârin╚Ťii î╚Öi pot ar─âta recuno╚Ötin╚Ťa ╚Öi dragostea fa╚Ť─â de na╚Öi printr-un cadou simbolic.

 

Ce să le dăruiești nașilor?

Unii p─ârin╚Ťi aleg s─â d─âruiasc─â o sticl─â special─â de vin. Obiceiurile vechi române╚Öti propun daruri mai practice, din sfera casnic─â: un set de ce╚Öti, o lenjerie de pat, o vaz─â sau o decora╚Ťiune.
Majoritatea p─ârin╚Ťilor din ziua de azi se gândesc îns─â la daruri care s─â bifeze mai multe criterii:
 • se fie pe m─âsura evenimentului
 • s─â dureze o via╚Ť─â (spre deosebire de sticla de vin)
 • s─â stârneasc─â emo╚Ťii
 • s─â fie un dar personal, poate chiar personalizat
 • s─â fie pe placul na╚Öilor, indiferent de gusturi
 • dar s─â nu dea bugetul familiei peste cap!


╚śtim – u╚Öor de zis, mai greu de g─âsit un astfel de cadou.
Tocmai de aceea lans─âm colec╚Ťia de bijuterii personalizate din argint Blessed Beginnings. Dac─â e╚Öti în c─âutarea unui dar pentru na╚Öii copilului, descoper─â cadoul cu care nu dai gre╚Ö: stârne╚Öte emo╚Ťii, dureaz─â o via╚Ť─â, este pre╚Ťios, dar ╚Öi prietenos cu bugetul.
Î╚Ťi recomand─âm seturile de br─â╚Ť─âri pentru el ╚Öi pentru ea ce pot fi personalizate cu mesaje speciale pentru na╚Öi. Descoper─â-le aici ╚Öi ╚Ťine cont de faptul c─â fiecare bijuterie Personally Me este realizat─â din materiale Premium, vine gata ambalat─â de cadou într-o cutie cochet─â ╚Öi are posibilit─â╚Ťi infinite de personalizare.

 

#3. Trecerea pragului

Cu siguran╚Ť─â cuno╚Öti tradi╚Ťia prin care so╚Ťul trece pragul casei cu proasp─âta lui so╚Ťie pe bra╚Ťe. ╚śtiai îns─â c─â exist─â ╚Öi o frumoas─â tradi╚Ťie româneasc─â de trecere a pragului dup─â botez?
Obiceiurile spun a╚Öa: odat─â ce pruncul a fost cre╚Ötinat, na╚Öa îl duce acas─â ╚Öi îl las─â în prag (sper─âm c─â într-o scoic─â sau direct în bra╚Ťele iubitoare ale familiei!). Apoi îi spune mamei:                                                                                                                                                                   “P─âgân mi l-ai dat, cre╚Ötin ╚Ťi l-am adus!”


La fel ca un colind vechi, rug─âciunea de sear─â sau o urare veche din popor, ╚Öi acest mic obicei încarc─â orice botez de poveste de farmecul tradi╚Ťiilor române╚Öti!

 

#4. B─âi╚Ťa de dup─â botez

Se spune c─â prima b─âi╚Ť─â de dup─â botez are o semnifica╚Ťie magic─â – iar obiectele ad─âugate în ap─â au puterea de a-i ursi copilului viitoarea soart─â.

Pune în ap─â un b─ânu╚Ť din argint

O ocazie atât de special─â precum b─âi╚Ťa de dup─â botez este pretextul perfect s─â echipezi copilul proasp─ât botezat cu cele mai frumoase ur─âri, energii ╚Öi protec╚Ťii spirituale.
Printre flori, grâu ╚Öi busuioc, tradi╚Ťia spune c─â argintul este metalul nelipsit din cada b─âi╚Ťei de dup─â botez.

Semnifica╚Ťia ╚Öi beneficiile argintului

Despre puterea argintului circul─â multe tradi╚Ťii în popor. Se spune c─â argintul înmagazineaz─â energia celui care îl poart─â, c─â î╚Ťi poate cur─â╚Ťa aura sau s─â este un metal nobil, purificator ╚Öi antiseptic.
Se mai spune ╚Öi c─â argintul este un excelent conductor al energiei lunii. La fel cum luna î╚Öi ia energia de la Soare, ╚Öi argintul face acela╚Öi lucru pentru cel care îl poart─â.

D─âruie╚Öte-i un b─ânu╚Ť personalizat din argint

Tocmai pentru c─â argintul se încarc─â cu energia celui care îl poart─â, botezul este ocazia perfect─â pentru a-i d─ârui celui mic prima lui bijuterie din argint: b─ânu╚Ťul personalizat de la b─âi╚Ťa de dup─â botez. Argintul se va înc─ârca cu energia unui moment unic, iar bijuteria îi va servi copilului drept amintire pe via╚Ť─â de la ceremonia sa de cre╚Ötinare.
Descoper─â b─ânu╚Ťii din argint din colec╚Ťia Blessed Beginnings crea╚Ťi special pentru a fi d─ârui╚Ťi bebelu╚Öilor cu ocazia cre╚Ötin─ârii lor. Un dar pre╚Ťios oferit de mam─â, na╚Öi sau bunici ce îi va servi puiului de om ca o amintire pre╚Ťioas─â pentru întreaga via╚Ť─â.

   

Personalizeaz─â b─ânu╚Ťul cu numele copilului

Personalizeaz─â b─ânu╚Ťul din argint cu numele copilului, cu monogramele sale, cu data botezului sau cu un simbol important pentru tine. Posibilit─â╚Ťile de gravur─â sunt infinite. Singura ta limit─â este spa╚Ťiul fizic ╚Öi... inspira╚Ťia!
Click aici ╚Öi descoper─â cum po╚Ťi personaliza b─ânu╚Ťul din argint pentru un botez de poveste.

 

Mesajul t─âu secret
 

Comand─â b─ânu╚Ťul din argint chiar acum, iar gravura de pe spatele lui este din partea noastr─â (în valoare de 15 lei). Semneaz─â-te pe spatele b─ânu╚Ťului, iar puiul t─âu va ╚Öti peste ani cine i-a d─âruit bijuteria (Cu drag, mama ♥). Po╚Ťi de asemenea s─â alegi un simbol special sau un mesaj cu semnifica╚Ťie. Va r─âmâne micul vostru secret! Când va cre╚Öte mare, copilul t─âu va savura bucuria descoperirii mesajului t─âu ascuns.

 

Cadoul nostru (în valoare de 85 lei)

Comand─â orice bijuterie din colec╚Ťia Blessed Beginnings, iar bebelu╚Öul t─âu prime╚Öte un cadou pre╚Ťios din partea noastr─â: Br─â╚Ťara Little Bless în valoare de 85 lei.


 

#5. Vars─â apa la r─âd─âcina unui copac b─âtrân

O alt─â tradi╚Ťie superb─â întâlnit─â la orice botez de poveste este v─ârsarea apei de la prim─â b─âi╚Ť─â de dup─â botez la r─âd─âcina unui copac b─âtrân.
Dac─â tradi╚Ťia aceasta î╚Ťi sun─â pu╚Ťin bizar, gânde╚Öte-te a╚Öa: Ai umplut c─âdi╚Ťa copilului cu flori, cu b─ânu╚Ťul lui personalizat din argint ╚Öi cu cele mai luminoase gânduri, energii ╚Öi ur─âri. Cum ar fi s─â iei toat─â apa aceea înc─ârcat─â cu energie înalt─â, ╚Öi s─â o arunci... la canalizare?
Ast─âzi ╚Ötim c─â apa preia energia obiectelor cu care intr─â în contact. Este dovedit ╚Ötiin╚Ťific c─â apa î╚Öi schimb─â forma molecular─â chiar ╚Öi în func╚Ťie de cuvintele rostite în preajma ei.B─âtrânii no╚Ötri nu ╚Ötiau toate aceste lucruri. Cu toate astea, tradi╚Ťia spune s─â uzi un copac b─âtrân cu apa în care pruncul a fost îmb─âiat chiar a doua zi dup─â botez. Iar copilul va cre╚Öte la fel de puternic, vânjos, în╚Ťelept ╚Öi s─ân─âtos precum însu╚Öi copacul!
Un obicei frumos, înc─ârcat de semnifica╚Ťii, gânduri bune ╚Öi energii vindec─âtoare!

 

Mam─â fericit─â, botez de poveste

Fericirea unui copil st─â în bun─âstarea ╚Öi în echilibrul mamei – în special într-o perioad─â la fel de stresant─â cum este organizarea unui botez de poveste la foarte scurt timp dup─â na╚Ötere.
Sfatul nostru? Ia o gur─â de aer. Las─â deoparte ultimele trenduri în materie de petreceri. Pune pre╚Ť pe familie ╚Öi pe tradi╚Ťii – ele-s nemuritoare. Ascult─â vechea în╚Ťelepciune a b─âtrânilor din popor. Atunci când po╚Ťi, respect─â tradi╚Ťiile.
╚śi nu uita un lucru: adev─ârata frumuse╚Ťe se ascunde în lucrurile simple. Bucur─â-te de ele ╚Öi, mai presus de orice, creeaz─â amintiri de neuitat. Atât pentru copila╚Öul t─âu, cât ╚Öi pentru întreaga voastr─â familie.

 

Noi suntem Personally Me

Mic atelier românesc ce creeaz─â bijuterii cu suflet din Argint 925, cristale ╚Öi perle Swarovski. Ne mândrim cu peste 1,700 de recenzii de 5 stele ╚Öi cu zeci de mii de zâmbete aduse pe chipuri surprinse s─â ne primeasc─â piesele unicat.
În cei peste 11 ani de activitate am venit cu idei noi, cu designuri unice ╚Öi cu toat─â implicarea pentru a ne mul╚Ťumi ╚Öi chiar încânta clien╚Ťii. Descoper─â colec╚Ťia Blessed Beginnings, plaseaz─â chiar ast─âzi o comand─â ╚Öi bucur─â-te de r─âsf─â╚Ťul unei noi bijuterii.

Las─â-te inspirat─â de frumos! Urm─âre╚Öte-ne paginile de Facebook ╚Öi Instagram pentru a descoperi ultimele bijuterii personalizate de clien╚Ťii no╚Ötri.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!