Cu ce se curata argintul? Afla cum sa ai grija de bijuteriile tale!

Cu ce se curata argintul? Afla cum sa ai grija de bijuteriile tale!

     Probabil ca nu exista casa in care sa nu se gaseasca o cutiuta cu o bijuterie din argint. Acest metal este foarte indragit atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, fiind purtat inca din cele mai vechi timpuri. Maiestria artizanilor a fost reliefata puternic prin detaliile artistice gravate in special pe inelele si bratarile din acest material. 

     Bogati sau saraci, burghezi sau proletari, toti au fost atrasi de-a lungul vremurilor de calitatile bijuteriilor din argint si de varietatea monturilor care le incununeaza frumusetea. Cu ce se curata argintul, insa, atunci cand isi schimba culoarea? Cum poti reda stralucirea acestui material? Iata cateva informatii interesante despre argint si cum poti intretine accesoriile din acest material!

     Se spune despre cei care poarta bijuterii din argint ca isi pastreaza tineretea! Vei observa poate, ca in cele mai multe cazuri, cei care se infrumuseteaza cu aceste articole capata, intr-adevar, o aura juvenila, exuberanta si au un tonus mult mai energic. 

     Daca ar fi sa urmarim si importanta acordata de inaltii prelati acestui metal, crucifixele, pocalurile si icoanele fiind realizate din argint, atunci, probabil ca ar fi cateva explicatii logice cu privire la efectele benefice ale acestuia. Terapiile cu ioni de argint sunt iarasi o metoda excelenta prin care se poate imbunatati starea de sanatate, indiferent de varsta. Asadar, argintul are o istorie fantastica in spate, proprietatile sale fiind incontestabile.

     Desi exista multe persoane care prefera inelele, cerceii, bratarile, pandantivele sau lantisoarele acoperite de patina timpului, segmentul majoritar inclina spre un aspect argintiu curat si lucios. Bijutierii pastreaza de multe ori in vitrine si articole care la prima vedere par a avea nevoie de o curatare, dar si pe cele ce stralucesc si iti fura rapid privirea. Motivul pentru care fac acest lucru este tocmai pentru a oferi ocazia tuturor sa aleaga varianta de prezentare pe care o prefera mai mult.     

 

Cu ce se curata argintul?

    Daca faci parte dintre cei care iubesc bijuteriile cu luciu, fara patina timpului, e bine sa cunosti cateva metode simple, prin care iti poti curata acasa accesoriile confectionate din acest metal, fara a investi prea mult in produse specializate. 

     Pentru ca ne dorim ca ai nostri clienti sa se bucure cat mai mult de creatiile realizate cu mult drag de catre echipa noastra, vom “da din casa” cateva trucuri menite sa previna oxidarea si deteriorarea in timp a bijuteriilor din argint:

•    Purtare: in mod paradoxal, cu cat vei purta mai des bijuteriile din argint, cu atat o sa fie nevoie sa le cureti mai rar, explicatia fiind „uleiurile” din piele care il „curata”;
•    Depozitare si purtare corespunzatoare: o modalitate simpla este de a pastra bijuteriile separat, intr-o cutie de bijuterii rezistenta la pete sau intr-o punga care sa fie pastrata departe de suprafetele abrazive. Totodata, este foarte important ca sistemul de prindere a bijuteriilor sa fie utilizat corespunzator, pentru a evita rotirea fortata a bratarii sau a colierului si, astfel, deteriorarea in timp a acestora.
•    Curatare periodica: sterge bijuteriile cu o carpa moale din bumbac. Atentie! Carpa nu trebuie sa lase scame sau sa fie abraziva, deoarece argintul este un material moale, care se zgarie foarte usor. O astfel de laveta pentru curatarea bijuteriilor din argint poate fi comandata simplu si rapid din magazinul de bijuterii online personallyme.ro. Poti, de asemenea, comanda din magazinul nostru un set de doua servetele, impreuna cu bijuteria din argint personalizata: Set lavete.

Se recomanda, de asemenea, evitarea contactului cu apa si clorul. Tine cont de acest aspect atunci cand faci dus, intri in piscine sau bazine de inot, cand faci curatenie etc. In plus, trebuie sa stii ca parfumurile sau alte produse cosmetice contin compusi chimici, motiv pentru care este recomandat sa se evite contactul cu acestea.

Metode rapide de curatare a bijuteriilor chiar de acasa

   Poti curata periodic bijuteriile din argint, utilizand cele mai facile si rapide metode:

- Curata bijuteria cu o laveta moale si apa cu sapun. In apa calduta, adauga o cantitate micuta de sapun si utilizeaza laveta pentru a sterge bijuteria cu mare atentie si finete, intr-un sens circular. Ulterior, o poti clati cu apa curata.

- Pentru pastrarea in timp a bratarilor din piele, acestea pot fi sterse periodic, delicat, cu o bucata de material moale si uscata. Poti utiliza pentru indepartarea petelor un sapun delicat, precum sapunul-pudra sau crema de lustruire a pantofilor. Poti crea o spuma intr-un bol si, ulterior, poti aplica spuma pe un material moale, fara scame, dupa care poti sterge pielea.

- In cazul bratarilor textile, daca acestea se murdaresc, nu le baga in apa, deoarece fibrele lor se pot deteriora sau decolora. In schimb, poti trece peste ele cu o laveta din bumbac alb, usor umezita, avand grija sa nu fie frecata prea puternic tesatura acestora. In cazul petelor, actioneaza cat de rapid ai posibilitatea. Nu freca, ci sterge usor cu bumbacul umezit prin miscari circulare.

- Daca vei utiliza diverse solutii speciale achizitionate din magazinele de specialitate, nu uita ca intotdeauna sa citesti cu atentie instructiunile si timpul de utilizare.

In cazul in care bijuteriile sunt destul de degradate, contin si pietre sau perle, sunt valoroase sau pur si simplu nu dispui de timp, cel mai indicat este sa apelezi la un profesionist.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!